Vakuumformede plastløsninger i vindmøller

Flere og flere dele i vindmøller er i dag formet i plast. Det drejer sig bl.a. om afdæknings- og beskyttelsesløsninger, luftindtag, adgangsluger, låger og spildbakker til opsamling af olielækager. Disse løsninger har traditionelt været lavet i andre materialer som glasfiber eller metal, men vakuumformet plast har vist sig at være et klart bedre valg. Materialet lever fuldt ud op til de høje krav til strukturel styrke, procestiden er typisk kortere, og emnerne har en lavere vægt, så de både er nemmere at håndtere og billigere at transportere.

Lave startomkostninger til værktøjer, kort procestid og lave materialeomkostninger gør samtidig vakuumformet plast til den optimale løsning ud fra en totaløkonomisk betragtning.

Tæt samarbejde giver de bedste løsninger

Plastløsningerne til vindmøllerne er lavet i tæt samarbejde med vindmølleproducenten. Det giver de bedste resultater. Vindmølleproducenten udvikler og definerer klare kravsspecifikationer til emnerne. Gibo stiller alle sine tekniske, designmæssige og praktiske kompetencer til rådighed. I et tæt samarbejde sikrer vi således de bedst mulige løsninger i relation til form, funktion og kvalitet, når nye plastemner skal udvikles og produceres til vindmøllerne.