Nyheder

Pressemeddelelse: Gibo Plast A/S udvider med ny fabrik i Kina

22. marts 2021

Gibo Plast har åbnet en ny fabrik i Tianjin, Kina. Fabrikken skal producere store plastemner ved vakuumformning og CNC-bearbejdning til det kinesiske marked. Produktionen flyttes fra Europa til Kina og dermed reduceres miljøbelastningen fra transport væsentligt, og vi får i Europa plads til nye og spændende projekter.

Gibo Plast har specialiseret sig i vakuumformning af plastemner med et specielt fokus på genanvendelig plast. Fokus har altid været at levere bæredygtige kvalitetsløsninger til kunderne.

”…Vi oplever et stigende behov for store plastemner der kan genanvendes fra mange brancher over hele verden. Med produktion i Danmark, Sverige, Polen, USA og nu fabrikken i Kina har vi et globalt setup, hvor vi kan producere tæt på kunderne og anvende lokale råvarer. Det giver nærhed og minimerer vores miljøbelastning…” siger Adm. Direktør Lars Bering.

 

Den nye fabrik i Kina er på 11.200 m2 og etableret i Xiqing Economic Development Area (XEDA) i Tianjin og er allerede i produktion, selvom etableringen har været udfordret af rejserestriktioner. I første fase er der etableret to produktionslinjer, montageafdeling og faciliteter til at tørre og kværne plast, for at sikre genanvendelse af scrap fra produktionen. I løbet af 2021 udvides med yderligere 2 produktionslinjer og senere med flere produktionsteknologier inden for plast.

 

Gibo Kina ny fabrik 

 

Etablering af fabrikken til Gibo China har været SP Groups største enkeltinvestering i 2020 og vil drives i tæt samarbejde med koncernens andre fabrikker i Kina; SP Moulding China (der fokuserer på sprøjtestøbning) og Tinby China (der producerer emner i Polyurethan)

Gibo China ledes af Adm. direktør Jan R. Sørensen, der er ansvarlig for alle SP Groups aktiviteter i Kina. Den daglige drift styres af Li Chao der er fabrikschef. Sammen har de på kort tid skabt et ambitiøst og kompetent team.

Som plastproducerende virksomhed har Gibo Plast stort fokus på, hvordan plast kan genanvendes, så det ikke belaster miljøet, og hvordan plast bruges på den rigtige måde. Vakuumformning af termoplast er en af de metoder der er specielt egnet til at bruge genanvendt plast, ofte ved at kombinere ny og genanvendt plast i en løsning.

 

”Komponenter i termoplast kan efter brug kværnes, smeltes om og bruges igen. En løsning, som gør produkterne både billigere, lettere og mere miljørigtige end, hvis de produceres af metal eller kompositter. Fabrikken i Kina kommer til at fortsætte i vores spor med at sikre genanvendelige plastemner af høj kvalitet.” siger Lars Bering.

 

Om Gibo Plast A/S | Gibo Plast er en af Skandinaviens førende indenfor fremstilling af termoformede plastemner. Vi leverer produkter af høj teknisk kvalitet, der kan matche krav til funktionalitet, design og miljø. De første aktiviteter inden for plastproduktion i Gibo Plast kan spores helt tilbage til 1962. Gibo Plast tilstræber fortsat at udvikle og producere kreative løsninger i vakuumformet plast gennem effektiv rådgivning og produktion. Gibo Plast har produktionsfaciliteter i både Danmark, Sverige, USA, Polen og Kina. 

 

Gibo Plast er en del af SP Group. Se mere på www.sp-group.dk

 

Kontakt: Lars Bering, Adm. Direktør Gibo Plast A/S, lb@giboplast.com